Bristande Healthkit-intresse?

Apple slutar sälja Fitbit

Fitbit Flex

Aktivitetsmätaren Fitbit har försvunnit från Apples butiker. Frågan är bara varför.

Publicerad Uppdaterad

Apple rapporterades tidigare vara på väg att plocka bort Fitbits stegräknare från sitt sortiment och nu har de gjort verklighet av det hela. I dagsläget har Fitbit Flex och Fitbit One försvunnit från Apples onlineaffär och ska fasas ut från de fysiska butikerna under kommande veckor.

Apple själva har inte uppgivit något skäl till detta, men ryktet säger att det beror på Fitbits val att inte stödja hälsotjänsten Healthkit i Ios. Fitbit själva har sagt att de inte stödjer den inledningsvis på grund av att de jobbar med andra projekt (som sen visade sig vara, bland annat, Fitbit Surge och Charge). Om det verkligen är bristande stöd för Healthkit som är anledningen är som sagt oklart, men när ett av de mest populära märkena för aktivitetsmätare är en av få större spelare som inte hoppar på Healthkit och kort därefter försvinner från Apple-butiker kan det knappast röra sig om dåliga försäljningssiffror.

Givetvis kan du fortfarande köpa Fitbit i en mängd andra, icke Apple-knutna affärer och de synkar fortfarande lika bra mot Iphone via deras egen app (och Android för den delen).