1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-tappar-andelar-pa-horlursmarknaden
570857
Nyheter
falskt
Airpods säljer sämre

Apple tappar andelar på hörlursmarknaden

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/airpods-3-leak.jpg?itok=iBCikhTt', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/airpods-3-leak.jpg?itok=gXbYrb2P', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/airpods-3-leak.jpg', w: 995, h: 603, title: ' ' },]
Jämfört med fjolårets siffror så är Apple en av få tillverkare som tappat fotfäste, de leder fortfarande, men behöver vända på utvecklingen för att inte andra tillverkare ska knappa in ytterligare.

Apple har sedan många år tillbaka varit den ledande tillverkaren när det gäller trådlösa in-ear-hörlurar. Det är kanske inte så konstigt eftersom de också är en av marknadsledarna när det gäller smartphones. Men årets försäljning, jämfört med fjolårets under samma period, har sjunkit. Globalt sett är de fortfarande marknadsledande, men istället för att ha 35 procent av marknaden som i fjol har de nu "bara" dryga 20. 

På andra plats ligger Xiaomi som har runt 20 procent av marknaden, på tredje plats ligger Samsung. Båda dessa konkurrenter har dock gjort ett bättre Q2 i år än förra året så Apple behöver vända den här trenden för att inte tappa ännu mer till sina konkurrenter. 

Apples förhoppning är sannolikt att de kommande AirPods 3 kommer att sätta fart på försäljningen igen. 

Troligtvis kommer inte priset på de kommande AirPods 3 att förändras så väldigt mycket. Om nyhetens behag är tillräckligt för att trycka upp volymerna igen, när till exempel Xiaomi erbjuder hörlurar till lägre priser, återstår att se. 

Källa