https://www.mobil.se/nyheter/apple-tror-mest-pa-billiga-lcd-versionen-av-arets-iphone-enheter
565470
Nyheter
Uppgifter från leverantörskällor

”Apple tror mest på billiga LCD-versionen av årets Iphone-enheter”

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-06-18_kl._08.07.54.png?itok=oBzGQ7c6', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-06-18_kl._08.07.54.png?itok=OVomge29', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-06-18_kl._08.07.54.png', w: 1282, h: 798, title: ' ' },]
Apple förväntas släppa hela tre Iphone-modeller i höst, varav två är uppföljare till Iphone X och utrustade med OLED-skärmar. Men enligt färska uppgifter från leverantörer så ska Apple tro mer på den enklare budgetmodellen med LCD-skärm.

För den som inte är bekant med höstens Apple-planer – eller åtminstone de planer som rykten och obekräftade uppgifter gör gällande att Apple har – så planerar techjätten från Kalifornien att lansera tre Iphone-modeller i år. Två ska enligt uppgifterna bli regelrätta uppföljare till Iphone X och sägs komma med OLED-skärmar i storlekarna 5,8 respektive 6,5 tum. Den tredje enheten blir lite enklare och får en 6,1-tums LCD-skärm, samt påstås sakna en del av de många finesser som OLED-flaggskeppen ståtar med. Men det är trots det just ”budgettelefonen” som Apple nu sägs sätta sin tillit till, när det gäller försäljningsvolym. 

Ändrade beställningar

Det är leverantörer i Kina som kommer med uppgifter om att Apple gjort förändringar i sina beställningar av komponenter, som vittnar om att man kommer att producera i särklass flest exemplar av just 6,1-tumsenheten med LCD-skärm. Vad den enklare Iphone-enheten kan tänkas få för pris i Sverige är svårt att säga, men när det gäller dollarpriset så finns en del förhandsuppgifter om en prislapp på 700 dollar, vilket med dagens dollarkurs skulle motsvara cirka 6 130 kronor. En kvalificerad gissning är att telefonen i så fall skulle landa på 7 995 kronor här. Det bör dock påpekas att uppgifterna om dollarpriset är högst osäkra.