Apple vs Netflix vs HBO vs Viaplay

Apple Tv Plus – nya streamingtjänsten gratis i ett år med ny Apple-produkt

Apple har nu lanserat Apple TV Plus i Sverige och många andra länder. Tjänsten ger för 59 kronor i månaden tillgång till en rad exklusiva tv-serier men den som nyss köpt en Apple-pryl slipper betala.

Publicerad Uppdaterad

Bland de serier som Apple producerat och som finns tillgängliga i Apple TV Plus finns bland annat The Morning Show med Jennifer Aniston och Steve Carell, For All Mankind med bland annat Joel Kinnaman och See där ett virus utrotat stora delar av mänskligheten och de få överlevande alla är blinda. 

Tittar via Apple-produkt

Du kan titta på Apple TV Plus i Iphone, Ipad, Apple TV och i Mac-datorer med Mac OS Catalina. Dessutom kan man titta på Apple TV Plus även i exempelvis Samsungs senaste smart-tv-apparater. Däremot går det inte att titta via Chromecast och det finns heller ingen Android-app även om Apple tidigare gjort en sådan för sin musiktjänst Apple Music. I Android så väl som på en pc eller andra enheter kan du dock se innehållet i webbläsaren (tv.apple.com), även om det inte finns någon specifik app tillgänglig.

Gratis för den som köpt en Apple-produkt

I samband med lanseringen av Apple TV Plus kan den som köpt en Iphone, Ipad, Ipod Touch, Mac-dator eller Apple TV få ett år gratis abonnemang. Det som krävs är att man köpt sin enhet efter den 10 september i år. Erbjudandet finns att acceptera i Apple TV-appen och det behöver man göra inom tre månader från att man först startade sin nya enhet. Annars kostar alltså tjänsten 59 kronor per månad.