Svårborttappade

Apple uppdaterar Airpods med Hitta och flera andra funktioner

Tydligare samtal och lättare att hitta sina lurar efter ny uppdatering.

Publicerad Uppdaterad

Apple meddelar att de har börjat rulla ut uppdateringen till version 4A400 till andra generationens Airpods, Airpods Pro och Airpods Max. Bakom det intetsägande versionsnumret finns bland annat introduktionen av Hitta-funktionen för Pro och Max-lurarna där det blir enklare att med hjälp av sin Iphone eller Ipad hitta förlorade lurar genom att se deras position på telefonen, få dem att avge ljud så att de hörs, samt skicka ut en varning om du håller på att glömma dem.

För Airpods Pro-lurarna ger uppdateringen även tillgång till funktionen som på engelska heter Conversation Boost, där lurarna använder mikrofonerna för att förstärka samtal som försiggår framför bäraren och samtidigt filtrera bort omgivande ljud.

Om lurarna är anslutna till en Iphone eller Ipad kommer uppdateringen att installeras automatiskt utan att användaren behöver göra något. Du kan se vilken mjukvaruversion dina Airpods har genom att ansluta dem till din Iphone, gå till Bluetooth-menyn och klicka på "i"-symbolen bredvid lurarnas namn och sedan bläddra längst ner på den sida du komer till.