Skrotar planer på ökad Iphone-produktion

Apple uppges backa angående ökad produktion av Iphone 14

Ska enligt uppgift gå tillbaka till de ursprungliga produktionsplanerna.

Publicerad Uppdaterad

När Apple presenterade den nya Iphone 14-serien ska företaget enligt tidigare uppgifter ha samtalat med sina underleverantörer om att öka Iphone-produktionen då man förväntade sig en stor efterfrågan på de nya enheterna. Nu går dock publikationen Bloomberg ut med uppgifter om att försäljningen av Iphone 14 inte har nått upp till de av Apple förväntade nivåerna, och att man därför har dragit tillbaka planerna på en ökad produktion och återgått till de ursprungliga produktionsmängderna. Det skulle i så fall innebära att dra tillbaka en produktion på sex miljoner extra enheter fram till årsskiftet.

Den informationen ligger i linje med tidigare information om att Pro-modellerna av Iphone 14 har presterat ungefär som förväntat medan vanliga Iphone 14 och Iphone 14 Plus har underpresterat, inte minst i fråga om Plus-modellen där det har talats om ett fiasko med sämre försäljningssiffror än den nu nedlagda Iphone 13 Mini.

Apple har inte gått ut med någon officiell infromation om varken ökningar elelr minskningar av produktionen, så alla uppgifterna är obekräftade och kommer från andrahandskällor.

Källa