Ny design - enklare tillgång till aktuella uppgifter

Apple Watch OS 10 – här är allt nytt

Ett nytt sätt att se mer information enkelt, en ny design och fler nyheter kommer med Watch OS 10.

Publicerad Uppdaterad

Watch OS 10 får widgets tillgängliga från valfri urtavla. Snurra bara på kronan så kommer aktuella widgets upp. Här finns möjligheter att anpassa och smarta algoritmer visar de widgets som är mest aktuella först. En av widgetsarna är så kallade komplikationer, de små informationsikonerna du kan placera ut på dina urtavlor, som Spotify, väder, batteri, träning och så vidare.

Redesignade appar

Apple passar även på att design om en rad olika integrerade appar. 

Nytt i cykling och vandring

På träningssidan utvecklar Apple bättre mätning av cykling och vandring. Cyklister kan ansluta bluetooth-sensorer för att få med puls och kraften i tramptagen, kadensen. All data kan visas i hel skärm på användarens Iphone så den kan användas som display och cykeldator. För vändning introducerar Apple markeringar så du kan se i kompassen senaste gången du hade mobiluppkoppling när du är ute i vildmarken och där du senast hade någon sos-kontaklt då med valfri mobiloperatör. Med start i USA introducerar Apple också en ny topografisk karta där vildmarken.   

Hälsa – närsynthet och mental hälsa

Kopplat till Apple Watch är även Apple Hälsa, men det är tillgängligt även för den med Iphone men utan Apple Watch. Här är fokus med mental hälsa för att du ska reflektera över hur du mår. Det kan du logga i hälsoappen. Dessutom attackerar Apple närsynthet och kommer använda Apple Watch för att mäta hur mycket användaren är ute i dagsljus, särskilt viktigt för barn för att undvika närsynthet. Även telefon och Ipad kommer varna för när användaren håller skärmen för nära ögonen under en längre tid.