Uppgifter från toppanalytiker

Apple Watch Series 4 påstås få EKG-sensor

Den ofta korrekt informerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att årets nya Apple Watch-modeller kommer att få inbyggd EKG-mätare, något som ska ge en mer detaljerad bild av hur användarnas hjärta mår.

Publicerad Uppdaterad

Ming-Chi Kuo är en levande legend när det handlar om förhandsrykten inför Apple-events, och han har sällan fel i sina förutspåelser. Nu har Kuo kommit med en rad uppgifter inför morgondagens stora lanseringsevent, då vi bland annat förväntas få se nya Iphone-modeller, nya Ipad-modeller och en ny generation av klockan Apple Watch. Och när det gäller den senare så hävdar Kuo att den kommer att vara rustad med en mycket avancerad EKG-sensor, som ska kunna ge en oerhört detaljerad bild av hur användarnas hjärtan mår. Och det finns en hel del annat som tyder på den saken, inte minst att Apple har bedrivit forskningsverksamhet tillsammans med Stanford-universitetet kring hur man kan upptäcka olika former av hjärtproblem med hjälp av Apple Watch. Utöver EKG-funktionen så ska klockan få tunnare skärmkanter och större skärm, något vi sett bildläckor på även tidigare. Kuo menar också att samtliga modeller av klockan kommer att begåvas med keramiskt bakstycke. 

Lanseras i morgon

Det är klockan 19 svensk tid i morgon som Apples stora höst-event går av stapeln i Kalifornien, och Ming-Chi Kuo har kommit med en hel flora uppgifter om vad vi kan förvänta oss, utöver informationen om Apple Watch Series 4. Han hävdar bland annat att leveranserna av 6,1-tumsversionen av Iphone – det vill säga den något billigare enhet som ska göra två OLED-modeller sällskap i höst – kommer att bli försenade till oktober. Detta då Apple ska ha haft kvalitetsproblem i produktionen av telefonen, som nu därför ligger lite efter. Trots det tror Kuo att just 6,1-tumsmodellen av Iphone kommer att bli den nya storsäljaren och att den kommer att stå för inte mindre än 55 procent av alla Iphone-leveranser fram till årsskiftet. 

Källa