1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-wwdc-2020
568801
Nyheter
falskt
Viktigaste nyheterna i korthet

Apple lanserade nya versioner av Ios, Watch OS och Ipad OS

Apple visade nya Ios 14 samt Watch OS 7 och Ipad Os 14.

Något av den största nyheten på Apples lansering var att man går över till sina egna chip för datorer och därmed överger Intel, men här fokuserar vi så klart på Ios först och främst. 

Ios 14 med widgets på hemskärmen

Ios ger dig nu möjlighet att lägga widgets i olika storlekar direkt på startskärmen. Det är en av de stora nyheterna. Dessutom introducerades en uppdaterad meddelande-app, småappar, eller rättare sagt delar av appar som du kan använda utan att ladda ner en app och registrera dig.

h

Det ska vara anävndbart när du till exempel ska beställa mat, hyra en el-skoter eller betala parkering, men inte har rätt app. Appclippings som det heter ska låta dig använda funktionen utan att ange kreditkortsnummer eller registrera konto eftersom allt kopplas till Apple Pay och Sign in with Apple. 

Pennan i fokus med Ipad OS 14

h

Ipad OS introducerades för ett år sedan och då kom många nyheter. I år blir därför nyheterna färre och det mesta kretsar kring Apple Pencil och möjligheten at anävnda den i fler sammanhang. Du kan skriva handskrift som går att hantera enklare och dessutom formateras om till redigerbar text med ett klick. 

Watch OS 7 kan mäta sömn

h

För Apple Watch är största nyheten att du nu kan mäta sömn. Dessutom kan du dela urtavlor med andra och det finns nya träningsformer och möjlighet för klockan att identifiera när du tvättar händerna, så den kan se till att du gör det tillräckligt noggrannt. 

Prenumererar du på Mobils nyhetsbrev så kan du vara säker på att få veta det senaste direkt, om Ios 14 och om allt som är mobilt.

h

Ämnen