Mindre och snabbare

Apples 3 nanometer-chip kan börja produceras nästa år

TSMC menar att deras branschledande 3 nanometer-teknik kommer att börja massproduceras nästa år. Vad det innebär för kommande Apple-produkter återstår att se.

Publicerad Uppdaterad

Enligt källor så är TSMC på väg att börja producera det nya A15-chipet som ska sitta i den kommande generationen av Iphones. Men tillverkaren (TSMC i det här fallet) ska, enligt rykten, också vara på gång med arbetet med ett nytt 4nm-chip som ska sitta i framtida Macdatorer.

Den här utvecklingen hos Apple kommer sannolikt att bli ett hårt slag för Intel då Apple går över till sina egna processorer. När Apple lanserade de M1-laddade modellerna sjönk deras ordrar till Intel med 50 procent. 

TSMC har också meddelat att deras N3-teknik kommer att vara världens mest avancerade teknik när den börjar produceras i större volym, vilket de menar ska kunna göras under den andra halvan av 2022. 

Deras 3nm-processteknik ska göra att chippen förbrukar 30 procent mindre ström och ger upp till 15 procent bättre prestanda. När de hamnar i konsumentprodukter återstår att se. 

Källa