1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-har-apple-borjat-ta-betalt-for-utvalda-poddar
570514
Nyheter
falskt
Direkt i appen

Nu har Apple börjat ta betalt för utvalda poddar

Det var redan i april som Apple introducerade prenumerationer där du betalar för att lyssna på vissa poddar. Nu finns dessa prenumerationer tillgängliga.

Det är alltså direkt i Podcaster-appen som du kan skapa en prenumeration för att på det sättet kunna lyssna på de utvalda poddarna. Apple släpper prenumerationerna idag och bland de poddar som finns att köpa hittar vi de från CNN, Washington Post, Los Angeles Times, NPR och poddar med till exempel Dave Chappelle, Rami Malek och Martina Abrams Ilunga. En prenumeration i Podcaster-appen fungerar på samma sätt som när du skapar någon annan prenumeration i App Store. Betalning sker via ditt Apple-konto och du kan prova gratis de första 7 dagarna, sedan dras pengar om du inte sagt upp din prenumeration.

Möjligheten att betala för poddar släpps samtidigt i 170 länder, men som du ser är det främst amerikanska poddar som medverkar. Vi hittar ingen svensk podd i utbudet som kostar men det finns exempel från Australien, Danmark, Kanada och från Storbritannien The Guardian.

Priset för poddprenumerationerna ska variera men när vi tittar finns priser på till exempel 50 eller 99 kronor per månad.