Apple AR nära förestående

Apples AR-glasögon kan komma redan i år

Apple AR koncept, design: martin Hajek

Rapporter pekar mot att Apples AR-glasögon kan vara på gång att lanseras under 2021.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare skrivit om att Apples kommande AR-glasögon ska vara på gång tidigare än vad man trott. En rapport till Macrumors pekar på att Apples AR-glasögon ska ha hamnat i den andra fasen av utvecklingen. Vad det här innebär för lanseringen återstår att se, men det verkar antydas att den kan vara närmare förestående än vad man tidigare beräknat. 

Det sägs också att dessa AR-glasögon ska vara extra svåra att konstruera på grund av att de avancerade lager som ska sammanfogas för att utgöra själva linsen är känsliga och kräver extremt rena miljöer vid konstruktionen. Den väl ansedda Appleanalytikern Ming-Chi Kuo har nyligen meddelat att Apple troligen kommer att lansera sin första AR-produkt under 2021. 

Rykten säger också att den första iterationen av Apples AR-glasögon kommer att vara mer av ett tillbehör till Iphone då de främst verkar visa information från en uppkopplad telefon på skärmen/liserna och att det är telefonen som sköter det större arbetet med att hantera data. Detta troligen på grund av att det är svårt att få ihop alla komponenter i ett så pass litet skal. På grund av detta verkar det också som att glasöognen inte kommer att ha någon inbygd kamera, mer specifikt verkar kameran utelämnas för att ge bättre batteritid. 

Källa