Annons

Uppgifter från stjärnanalytikern Ming-Chi Kuo

”Apples AR-headset kommer att släppas under 2020”

Apples vd Tim Cook må ha hävdat att augmented reality-teknologin måste mogna innan man kan överväga att släppa ett AR-headset. Men enligt analytikern Ming-Chi Kuo ska just ett sådant headset från Apple släppas så snart som 2020.

Publicerad Uppdaterad

Apples intresse för augmented reality (eller ”förstärkt verklighet” om man så hellre vill) har väl knappast undgått någon vid det här laget, inte minst till följd av att företagets vd Tim Cook i flera intervjuer uttryckt att han tror mer på AR än på VR. Anledningen är primärt att AR är mer socialt än VR och att teknologin kan användas i applikationer som underlättar vardagen på en rad olika sätt. Och snacket om ett AR-headset eller ett par AR-glasögon från Apple har surrat länge. Tim Cook har hävdat att teknologin måste mogna innan en sådan produkt kan bli aktuell, men har å andra sidan aldrig förnekat att man skulle ha någonting dylikt under utveckling. Enligt den i regel pålitlige och korrekt informerade stjärnanalytikern Ming-Chi Kuo ska Apple släppa ett AR-headset så snart som 2020. 

Inga detaljer kända

Även Ming-Chi Kuo har förstås fel ibland, men hans facit när det gäller just Apple är onekligen imponerande. Att Kuo går ut med information till sina kunder om en produkt just 2020 innebär sannolikt att han vet någonting, snarare än att han gissar. Men man ska förstås ändå ta informationen med en nypa salt. Flera andra analytiker har tidigare varit inne på samma sak, men har med tiden kommit att skjuta fram sina prognoser kring när Apple kan ha en produkt redo i segmentet. Gene Munster hävdar till exempel att Apples påstådda AR-headset inte ska offentliggöras förrän framåt slutet av 2021. 

Källa