Får inte dra S4:an inför rätta

Apples bakslag mot Samsung

Apple får inte lägga till Samsung Galaxy S4 på en lista över enheter som man anser gör patentintrång, det beslutade en amerikansk domare under onsdagen..

Publicerad Uppdaterad

De juridiska striderna mellan jättarna Apple och Samsung har pågått under en längre tid. I augusti 2012 dömdes Samsung att betala en miljard dollar i skadestånd till Apple för patentintrång. Skadeståndet kom sedan att sänkas till drygt 639 miljoner dollar.

Men detta var inte den enda rättegången som Apple och Samsung är involverade i. I ett annat - just nu pågående - fall vill Apple föra Samsung inför rätta igen eftersom man anser att Galaxy Note 2, Galaxy S3, Galaxy Nexus och flera andra telefoner gör intrång på Apple-patent.

"S4 större hot mot Apple"

I mitten av maj lämnade Apple en förfrågan om att få lägga Samsungs senaste toppmodell Galaxy S4 på ovan nämnda lista, samtidigt som man skulle ta bort bort en annan Samsungprodukt. Orsaken till detta var att S4:an utgör ett större hot mot Apple immaterialrätt, hävdade företaget.

På onsdagen kom beslutet från amerikanske domaren Paul S. Grewal om att Apple inte får lägga till Galaxy S4. Detta eftersom han anser att ett tillägg av det slaget skulle ta upp för mycket av domstolens resurser, skriver Bloomberg.

– Varje gång dessa parter möts i rättssalen upptar de mycket av domstolens tid och engeri, vilket i sin tur stjäl tid från andra parter som också har rätt till domstolens uppmärksamhet, sade Grewal i en kommentar efter att beslutet blivit offentligt.