https://www.mobil.se/nyheter/apples-healthkit-anv-nds-i-medicinska-studier
557353
Nyheter
Duke & Stanford

Apples Healthkit används i medicinska studier

Ett universitet, ett universitetssjukhus och tillverkare av medicinsk utrustning har börjat utreda hur Apples hälsosatsning kan hjälpa dem.

Medan Samsung, som tidigare fått sin app S Health åtminstone delvis klassad för medicinskt bruk, missade chansen med Galaxy S5 och hoppar över hela medicinavsnittet med Galaxy Note 4 verkar det gå bättre för Apples satsning Healthkit.

Det är Duke University som till Reuters bekräftar att de, tillsammans med Stanfords universitetssjukhus och tillverkare av medicinsk utrustning kommer att börja använda Healthkit för att hålla koll på vikt och blodtryck hos cancerpatienter.
– På det här sättet slipper vi många av problemen med att få data från patienter som faktiskt vill ge oss den, säger Ricky Bloomfield som är barnläkare och mobilstrateg på Duke University. Samtidigt eliminerar den här insamlingen av data många felaktigheter som kan uppstå när patienter skriver in informationen själva.

Det är inte riktigt samma klassning som medicinsk utrustning som Samsung försökte sig på, men Apple är säkert nöjda med den här utvecklingen.