Annons

Le, du kan bli fotograferad

Apples kartbilar kör i Sverige – förbereder nya funktioner

Afrikaparken i Bunkeflostrand
Afrikaparken i Bunkeflostrand

Företaget vill bland annat förbättra sin Se dig omkring-funktion.

Publicerad Uppdaterad

Apple arbetar med att kartlägga platser i Sverige för att uppdatera sin egen kartinformation, den som finns i Apple Kartor. Arbetet omfattar även att introducera funktionen Se dig omkring på fler platser, en tjänst som kan liknas vid Google Maps gatuvy (Streetview) där användaren kan förflytta sig i tre dimensioner på marknivå där det går att panorera och zooma i vyerna.

Kartläggningen utförs både med bil samt eventuellt också med bärbara system i vissa områden där det enbart är tillåtet med gångtrafik.

Enligt Apple pågår en kartläggning av Malmö under juli och augusti. Den uppdaterade kartinformationen ska börja göras tillgänglig senare under året.

Apples funktion Se dig omkring introducerades med IOS 13 men då bara i vissa amerikanska städer. Du kan själv se hur det ser ut genom att zooma in i appen Apple Kartor på till exempel San Francisco. I de städer där funktionen finns dyker det upp en kikarsymbol uppe i hörnet av kartvyn och ett klick på den så kommer du till gatuvyn och kan panorera och zooma i appen.

Källa