Färska siffror

Appstore drar in dubbelt så mycket pengar som Google Play Store

Iphones Appstore genererar dubbelt så mycket inkomster som Google Play Store för apputvecklarna och Apple som Google Play Store gör, trots att fler appar laddas ner i Play Store.

Publicerad Uppdaterad

Färska siffror för tredje kvartalet visar att appbutikerna fortsätter att vara en växande inkomstkälla. Närmare bestämt ökade intäkterna med 22,7 procent jämfört med samma period året innan. Appstores intäkter ökade dock mer än Google Play Stores, och totalt drog Appstore under kvartalet in 12 miljarder dollar (drygt 108 miljarder kronor) åt Apple och apputvecklarna. Det var 94 procent mer än de 6,2 miljarder dollar Google Play Store genererade.

Att Androidanvändare är mer förtjusta i gratisappar framgår tydligt av att det installerades 19,5 miljarder appar från Play Store jämfört med 7,6 miljarder appar från Appstore. En orsak till skillnaden mellan siffrorna är förstås att det finns betydligt billigare Androidtelefoner än den billigaste Iphone, och många av dessa säljs i länder med lägre inkomstnivåer, där kostnaden för en app inte nödvändigtvis är lika trivial som den kan förefalla för oss.

De appar som genererade mest pengar på bägge plattformarna var Netflix följt av Tinder.

Källa