Våriga pollentider

Apptips: Så håller du kollen på pollen

Våren kan vara en jobbig tid för alla pollenallergiker, men appen Pollenkoll kan ge hjälp och råd.

Publicerad Uppdaterad

Våren består inte enbart av en värmande sol, fågelkvitter och vårblommor. Det kan även vara en verkligt jobbig tid för alla pollenallergiker, inklusive de personer som inte är pollenallergiker men som av någon outgrundlig anledning alltid blir förkylda när våren kommer.

Appen Pollenkoll kommer med ideligen uppdaterad information från landets 20 olika mätstationer. Eftersom det bara finns 20 stationer i landet kanske den närmsta finns en bit från där du bor, men ger ändå en fingervisning om nuvarande pollennivåer för tio olika pollen, samt prognoser för de kommande dagarna.

Du kan även ställa in vilka typer av pollen du har problem med och föra dagbok över hur du mår, och du kan få pushaviseringar när något förändras. Genom att andra användare kan dela med sig av hur de mår, kan symptomkartan uppdateras kontinuerligt dygnet runt och komplettera de officiella mätningarna.

Pollenkoll.se och apparna drivs av ALK, ett globalt forskningsstyrt läkemedelsföretag som fokuserar på att förebygga, diagnostisera och behandla allergi. 

Appen är gratis och finns för Android och Iphone.

Källa