Philippe Starck

Är Alo framtidens mobil?

Bildkälla: Dezeen
Bildkälla: Dezeen
Bildkälla: Dezeen
Bildkälla: Dezeen
Bildkälla: Dezeen
Bildkälla: Dezeen

Tunga designnamn tar fram ett futuristiskt mobilkoncept.

Publicerad Uppdaterad

Philippe Starck känner vi till i mobilvärlden redan, bland annat från Parrots Zik-hörlurar och Xiaomis Mi Mix. Nu har han tillsammans med designkollegan Jerome Olivet tagit fram ett koncept för hur framtidens mobil kan komma att se ut.

Bildkälla: Dezeen

Utöver en form som andas Sci-fi rakt igenom är kanske det mest futuristiska att Alo, som konceptet är döpt till, saknar skärm. Istället ska bild från enheten ske genom 3D-hologram. All styrning av telefonens funktioner är inspirerad av rösttjänster som Amazon Alexa och Google Home och de sker alltsåhelt via röstkommandon. Kameran agerar både hologramprojektor, ansiktsigenkännare och vanlig kamera.

Bildkälla: Dezeen

Formen är gjord för att ligga bra i handen och ska även ge användare återkoppling via såväl vibrationer som värme. Skalet ska vara självreparerande, något vi tidigare sett i LG G Flex.

Bildkälla: Dezeen

Även om det handlar om ett koncept hävdar Jerome Olivet att en prototyp ska vara under utveckling i samarbete med franska Thompson.

Bildkälla: Dezeen

Om vi ska spekulera kring enhetens framtida varande eller ej känns det väl inte tekniskt omöjligt att inom kort styra din telefon med enbart rösten (även om vi har svårt för röststyrning redan idag ute bland folk). Redan idag borde det vara någorlunda görbart att bygga en enklare feature phone som enbart styrs av rösten. Varianten med 3D-hologram känns väl mest avlägset att få till i en bra form och i den storleken, även om vi sett koncept på tekniken. Istället kanske VR-brillor eller någon variant av Google Glass-tekniken är vägen att gå både för bild och navigation till en början?

Bildkälla: Dezeen

I vilket fall känns det som ett spännande koncept i en tid då mobilernas design gått rätt mycket kräftgång sedan samtliga började byggas med den stora pekskärmen som central punkt.