Extern blixt

Asus fixar bättre fotoblixtar

Genom ett tillbehör ska Asus telefoner kunna få bättre blixtbilder än med den vanliga fotolampan.

Publicerad Uppdaterad

När det gäller mobiltelefoner och dess kameror finns det en sak som fortfarande får anses vara något av en lyxfunktion, nämligen Xenon-blixt. På det stora hela kan det kallas ”riktig blixt” jämfört med det som i praktiken är en snabbt blinkande lysdiod på merparten av de mobiler som säljs idag.

Även Asus lurar kör med fotolampa istället för Xenon-blixt, då det spar såväl batteri som utrymme i telefonen, men de har en lösning för de som saknar den. Med hjälp av en adapter som kopplas in via telefonens USB-port får Asus lurar, eller åtminstone Zenfone 2, en Xenon-blixt. Det enda Asus hade att säga om saken när den visades upp vad att det skulle ge en 400 gånger kraftigare blixt än den inbyggda varianten.

Tillbehöret presenterades på ett Taiwanesiskt Zenfone 2-event, så att den telefonen blir kompatibel med tillbehöret förstår vi. Däremot finns det inga detaljer om huruvida den kommer att fungera med andra Asus-lurar, Androidtelefoner överlag, om den kommer till andra delar av världen eller vad den kan tänkas kosta. Hur kompatibiliteten med Zenfone Zoom är nämndes inte heller.