Annons

Ny platta och telefon?

"Asus och Motorola gör nästa Nexus-enheter"

Asus och Motorola - två företag med nära band till Google - kommer att göra nästa Nexus 10-platta och Nexus-telefon, uppger källor.

Publicerad Uppdaterad

På kort tid har vi sett två viktiga Google-lanseringar: Andra generationens Nexus 7-platta visades upp i slutet av juli, och Moto X  - Motorolas första telefon sedan företaget köpts upp av sökjätten - lanserades i början av augusti.

Asus gör ny Nexusplatta

Nu kommer nya rykten om hur Google ska fortsätta satsa på sin Nexus-svit. Sajten Geek.com skriver nämligen att det är Asus och inte Samsung som ska stå bakom uppföljaren till 10-tummaren Nexus 10, en platta som aldrig officiellt släpptes i Sverige. 

Det är ännu okänt vad den nya Nexus 10-plattan skulle kunna komma att erbjuda i prestandaväg, men det är högst troligt att vi kommer att få se mer förhandsinformation om plattan inom sin tid.

Motorola tar över stafettpinnen

Det har även dykt upp rykten gällande nästa generations Nexus-telefon. Taylor Wimberly - journalist och grundare av sajten Android and Me - uppger via Google + att det är Motorola som tar över stafettpinnen när det gäller Nexus-lurarna. 

Tidigare har HTC och Samsung tillverkat Nexus-telefoner. Den senaste  Google-luren Nexus 4 skapades av LG.  Motorola, som ägs av Google, gjorde nyligen comeback i och med lanseringen av  den haussade telefonen Moto X.

Men enligt Wimberly ska den kommande Nexus-luren inte vara en Google-fierad variant av Moto X utan det ska instället röra sig om en helt ny enhet. Wimberly uppger också telefonen ska släppas under Q4 i år.

Källa