Uppdaterad

Asus offentliggör Zenfone 6 den 16 maj

Normalt sett brukar ett offentliggörande av en ny smartphone föregås av både läckor, teasers och – framför allt – officiella pressinbjudningar. Men i fallet med Asus nya Zenfone 6 dök informationen om presentationseventet upp i en tidningsannons.

Publicerad Uppdaterad

Det är i ett officiellt magasin som finns tillgängligt på Mobile World Congress i Barcelona som en dubbelsidig annons proklamerar att Zenfone 6 kommer att presenteras vid ett event i Valencia den 14 maj. I annonsen finns en silhuett föreställande överdelen av en smartphone samt texten ”Defy ordinary” (eller ”trotsa det ordinära” fritt översatt). Exakt vad man menar med det kan vi bara gissa oss till i nuläget, men en sak som åtminstone tycks framgå av bilden är att enheten saknar sensorpanel. Mot bakgrund av annonsen kan man förstås dra slutsatsen att Asus inte kommer att presentera någon större nyhet på smartphonesidan i samband med MWC, även om det naturligtvis inte är helt uteslutet. Det är fortfarande lång tid kvar till den 14 maj, och möjligen kan det dyka upp en del läckor längre fram i vår som kanske skvallrar lite mer om vad Asus har på gång med Zenfone 6.

UPPDATERING: Asus har nu även börjat skicka ut sin teaser via mail. Ingen ytterligare information har tillkommit, förutom nytt datum, som pinsamt nog blev fel i den tryckta tidningen. Det är alltså den 16 maj som är lanseringsdagen för Zenfone 6, inte den 14.

Källa