1
1
https://www.mobil.se/nyheter/asus-rakar-avsloja-zenphone-9
572398
Nyheter
falskt
Asus kommande flaggskepp

Asus råkar avslöja Zenfone 9 – flaggskepp i kompakt format

Publicerad video råkar avslöja flaggskeppet Zenphone 9 i förtid.

Någon hos Asus var lite för snabb när man råkade publicera en video av en kommande Zenfone 9. Det tog inte lång stund innan videon var borta igen, men då var det ju för sent.

Enligt specifikationerna kommer Zenfone 9 att behålla det ganska lilla formatet från Zenfone 8, genom att erbjuda en 5,9 tum stor amoled-skärm med Full HD+-upplösning och 120 Hz.

Under motorhuven ska det sitta en Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, men det nämns inget som mängden arbetsminne eller lagringsutrymme.

På ena långsidan sitter en fingeravtrycksläsare som dessutom kan användas för att bläddra på skärmen genom att dra över sensorn. Det kommer dessutom att finnas ett 3,5 millimeters uttag för lurar, något som hör till ovanligheterna nu för tiden. Den är dessutom IP68-klassad för fukt och damm.

Den primära kameran kommer att ligga på 50 megapixel med en Sony IMX766-sensor, och den kommer att vara monterad i en gimbal för att ge fotografering och framför allt videoinspelning med så lite skakningar som möjligt.

Zenfone 9 kommer att drivas av ett batteri på måttliga 4300 mAh, vilket troligtvis är en avvägning för att kunna hålla det fysiska formatet litet. Det sägs inget om laddkapacitet, men föregångaren använde 30W lär det inte vara lägre än så.

Källa