1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/tips-for-att-hitta-de-basta-toppmobilerna-i-mindre-format
571935
Tips & Tricks
falskt
Bra men inte stor

Tips för att hitta de bästa toppmobilerna i mindre format

Telefonerna blir allt större, år efter år. Men det finns undantag.

Marknad för kompakta telefoner

Fråga: Jag har en idag Sony Xperia XZ1 Compact som jag nöjd med, men är jag unik som vill ha en telefonen i bältet och inte 21:9 format vilken gör telefonen för lång. Kan ni inte skriva mer om små och kompakta telefoner.

Erik Mörner svarar: Den senaste och bästa lite mer kompakta toppmodellen är Samsung Galaxy S22. Vi samlar de bästa lite mindre mobilerna som finns tillgägnliga och som vi testat här https://www.mobil.se/test-basta-liten-mobil men ja du har rätt i att det inte finns så många att välja på numera. Xiaomi 12 som lanserats och som vi snart har testat klart är även den en mer kompakt flaggskeppsmodell och på Iphone-sidan finns ju Iphone 13 Mini. Det är än så länge oklart om just Mini-modellen får en uppföljare i höst när Apple väntas släppa en ny generation Iphone-modeller. Trenden har ju utan tvekan gått mot allt större mobiler under flera år och det sägs att Iphone 13 Mini är den telefon i den serien som sålt sämst.  

Det här är en läsarfråga som vi på Mobilredaktionen svarat på. Som PLUS-medlem på mobil.se kan du både stäla egna frågor och läsa våra svar först av alla.