Redan dags för nytt spelmonster

Asus släpper ROG Phone 6D – Byter från Snapdragon till Mediatek

Asus passar på att byta systemkrets och släpper nya spelmobilerna nu i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Det är bara några veckor sedan Asus presenterade ROG Phone 6 Pro, men vi har tidigare rapporterat om att de nu idag aviserat att en ny generation ska presenteras, en ännu mer kraftfull spelmobil. Det handlar om ROG Phone 6D och ROG Phone 6D Ultimate. En av detaljerna som varit känd sedan tidigare är att man inte bara byter systemkrets utan även byter tillverkare. Från att ha använt Qualcomms Snapdragon 8 Plus Gen 1 i de nuvarande mobilerna i ROG Phone 6-serien byter man till MediaTek Dimensity 9000 Plus vilket enligt uppgift ska kunna ge 5 procent mer CPU-kraft och 10 procent mer GPU-kraft.

Precis som föregångaren har ROG Phone 6D en 6,78 tum stor oled-skärm med 165 hertz skärmuppdatering och batteri på hela 6000 mAh, men det som är nytt nu är en förbättrad kylning, vad Asus kallar Aeroactive Portal, helt enkelt en öppning som fungerar tillsammans med den fläkt telefonen kan utrustas med och detta ska ytterligare göra kylningen av systemkretsen mer effektiv.

Asus ROG Phone 6D och ROG Phone 6D Ultimate släpps till försäljnign idag med en prislapp på 9 999 kronor för 6D och 15 499 kronor för 6D Ultimate. 

Ultimate-telefonen inkluderar Aeroactive cooler-fläkten i kartongen samt har den speciella lilla skärmen på baksidan av telefonen, något som den vanliga 6D saknar. Telefonerna säljs med antingen 12/256 GB eller 16/512 GB. Värt att påpeka är att de nya telefonerna snarare kompletterar än ersätter de befintliga i ROG Phone 6-serien. ROG Phone 6 Pro har till exempel 18 GB arbetsminne, mer än Ultimate-varianten som släpps nu. 

Asus släpper även en särskild Batman-utgåva av ROG Phone 6D som är identisk invändigt, men har ett Batman-inspirerat yttre, en liten projektor som kan lysa upp med Batman-loggan och en särskild Batman-bärväska. Priset är 3500 kronor mer än vanliga 6D, 13 500 kronor alltså.