Även: Snabbkoll på dolda selfiekameran i Samsung Galaxy Z Fold 3

Axon 30: ZTE släpper nästa generations smartphone med dold selfiekamera

ZTE Axon 30 kommer nu ut till försäljning i Sverige och resten av världen efter att tidigare i sommar först släppts i Kina.

Publicerad Uppdaterad

Den globala säljstarten för telefonen sker den 9 september och priset är då 499 euro, ungefär 5000 kronor. ZTE var först med att släppa en telefon med selfiekamera dold i skärmen, men mottagandet blev nog inte vad man tänkt sig. Bilderna visade sig ha låg kvalitet enligt de som testat och kameralinsen var dessutom klart synlig i displayen. Nu har alltså ZTE uppgraderat tekniken och utlovar en bättre upplevelse. 

Selfiekameran i Samsung Galaxy Z Fold 3

Sedan ZTE lanserade Axon 30 har vi nu även kunnat titta närmare på Samsung Galaxy Z Fold 3, Samsungs första telefon med selfiekamera mer eller mindre dold i skärmen. För även här syns kameran som något av en skugga. En tydlig markering i skärmen alltså, trots att den ska vara “osynlig”. Vi har ännu inte kunnat testa så vi kan dra slutsatser om hur bilderna från selfiekameran faktiskt blir. 

ZTE-telefonen i övrigt

Utöver selfiekameran i ZTE Axon 30 handlar telefonen om en telefon som drivs av Snapdragon 870G, ingen regelrätt flaggskeppsmobil alltså, men telefonen har snabbladdning på 55W, vätskekylning och skärmen är på 6,92 tum med 120 hertz uppdatering. Det är en Amoled-skärm och formatet är 20,5:9.

Kamerorna på baksidan är uppgraderade och fyra till antalet där huvudnumret består av huvudkameran på 64 megapixel samt vidvinkellinsen. Dessa två kompletteras med makro och djupsensor.

Telefonen säljs från ZTE:s egen webbplats och kostar 499 euro för modellen med 8 GB och 128 GB lagring samt 599 euro för modellen med 12 gb arbetsminne och 256 GB lagring.