1
1
https://www.mobil.se/nyheter/barbar-spelkonsol-med-android-qualcomm-samarbetar-med-razer
571312
Nyheter
falskt
Konkurrent till Nintendo Switch

Bärbar spelkonsol med Android – Qualcomm samarbetar med Razer

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/snapdragon-g3x-gen1.jpg?itok=ovg4FNmL', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/snapdragon-g3x-gen1.jpg?itok=6BFPXyRp', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/snapdragon-g3x-gen1.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Handhållen spelkonsol ska ta upp konkurrensen med Nintendo Switch och Steam Deck.

Qualcomm meddelar att de ska vara med och utveckla en Android-baserad spelkonsol med tillhörande utvecklingsplattform i ett samarbete med Razer.

Plattformen som går under namnet Snapdragon G3x Gen 1 Gaming Platform inkluderar bland annat en ny teknik för Adreno-grafik med kapacitet att arbeta i 144 Hz med 4K-upplösning samt stöd för HDR och företagets egen ljudplattform Snapdragon Sound.

Tekniken är utvecklad för Android-spel men satsar även stort på strömmande spelupplevelser. Systemet använder därför Fastconnect 6900 som erbjuder både Wi-Fi 6 och 6E, Bluetooth 5.2 samt 5G-stöd.

Utvecklarhårdvaran, som har tagits fram tillsammans med Razer, har en Oled-skärm på 6,65 tum med Full HD+-upplösning och upp till 120Hz samt ett batteri på 6000 mAh som laddas via usb C. Ovanför skärmen finns en amera samt mikrofoner som gör det möjligt för användaren att strömmande sända sina spelsessioner.

Själva spelkonsolen ska däremot inte bli tillgänglig för konsumenter utan ska istället vända sig till utvecklare som fritt ska kunna licensiera plattformen för att bygga egna konsoler som baserar sig på hårdvaran.

Det är inte första gången som Qualcomm gör något i den här stilen, tidigare utvecklade man till exempel den så kallade XR-plattformen för virtuell verklighet som nu används i bland annat VR-utrustningen Quest 2.

Ämnen