Värdelös efter september

Barnmobilen reades ut efter konkurs

Teknikmagasinet genomförde en ordentlig prissänkning, men funktionen och livstiden på produkten är mycket begränsad.

Efter att den svenska tillverkaren Tinitell som gjorde en speciell barnmobil gick i konkurs reades telefonen ut till en bråkdel av priset.

Publicerad Uppdaterad

Istället för ett rekommenderat pris på 1290 kronor såldes så sent som den 17:de april Tinitells speciella barnmobil för bara 299 kronor. Orsaken till den kraftiga prissänkningen är att bolaget bakom produkten begärts i konkurs och att man som en följd av det enbart garanterar att de mobilen fungerar till september 2018, bara några månader till alltså. Det var den 13 februari i år som DI Digital rapporterade om konkursen och hos till exempel Teknikmagasinet som hade klockan i lager igår i sin webbutik upplystes intresserade kunder i anslutning till prisuppgiften där om att tillverkaren gått i konkurs och att funktionen och livslängden på produkten därför var begränsad.

Tinitell är en telefon som vi rapporterat om återkommande i Mobil i flera år. Tinitell lanserade sitt koncept på sajten Kickstarter och fick på bara en vecka ihop sitt mål på 100 000 dollar år 2014. Telefonen kan ta emot och låter barnet ringa samtal, men man väljer bara mellan förinlagda kontakter och telefonen som är i armbandsformat har ingen skärm. Via en app kan föräldrarna på sin egen telefon se på en karta var barnets Tinitell befinner sig.

Mobilerna fungerar bara några månader till

Tinitell uppger själva på sin webbplats att man helt slutat att tillverka, marknadsföra och sälja sina telefoner och att man heller inte erbjuder någon support till befintliga kunder. Några mjukvaruuppdateringar ska man som kund heller inte räkna med och Tinitell-telefonerna ska alltså fungera fram till september 2018 bara. Det innebär att varken samtal eller att se telefonens position sedan kommer att fungera.

I en intervju med sajten DI Digital uppger Tinitells vd och grundare Mats Horn att det är det svenska bolaget Tinitell AB som försatts i konkurs och att bolagets 20 medarbetare sagts upp. Tinitells amerikanska holdingbolag drivs dock vidare och man hoppas kunna starta ett nytt svenskt bolag för att lansera en vattentät och mindre Tinitell 2 och då driva vidare verksamheten med färre anställda.

Källa