Annons

Löpare lär bli besvikna

Batteriet i Apple Watch 3 går åt fort med LTE och GPS

Batteritiden på nya Apple Watch Series 3 ligger på uppåt riktigt duktiga 10 timmar. Men den som gillar att löpträna med exempelvis Runkeeper och Spotify får nöja sig med inte ens en tredjedel så lång drifttid.

Publicerad Uppdaterad

Jo, vissst. Det är klart att LTE och GPS suger batteri. Men så till den milda grad att batterikapaciteten sjunker till en tredjedel av vad man kan förvänta sig vid ”normalt” användande är förstsås trist, inte minst för de många fitness-intresserade som väljer nya Apple Watch just för att slippa ta med mobilen på löpturen. Nåväl. I Sverige lär inte så många bli besvikna, då inga av våra operatörer i dagsläget stödjer konceptet med e-sim i Apple Watch. Men för användare i resten av världen har säkert en stor del i klockans attraktionskraft legat i möjligheten att streama musik och köra Runkeeper samtidigt. Nu får man förvisso springa i tre timmar om man vill dränera batteriet totalt, men en träningstur om dagen lär ändå innebära att man måste ladda två gånger per dygn i stället för en. 

Bättre att synka mysiken

Den som ska springa ett marathon gör med andra ord bäst i att synkronisera låtarna direkt till klockan, så att man kan undvika batteridränage via uppkopplingen. Den som kan tänka sig att slopa GPS-funktionen sparar dock mest batteri av alla. Då kan man streama musik i uppåt sju timmar utan att klockan behöver laddas. Den i särklass största energitjuven är dock samtal över LTE, något som enligt Apple kan tömma klockan på batteri helt och hållet på bara en timme. Klockan ska enligt Apple kunna klara uppåt 18 timmar per laddning, om man använder den snålt. 

Källa