Högre säkerhet för fler

Bättre än bara lösenord: Google tvingar användare till bättre säkerhet

Google kommer att tvinga användare att använda tvåstegsverifiering.

Publicerad Uppdaterad

Lösenord har sedan den grå forntiden varit den primära säkerheten för att skydda användarkonton och inloggningar. För en tid sedan började Microsoft erbjuda möjligheten att inte använda lösenord till sina Microsoft-konton utan enbart använda tvåvägsverifikation, och nu kommer även Google med information om förbättrad och smidigare säkerhet.

Enligt Google kontrollerar de dagligen en miljard lösenord för att se om de har blivit hackade, och man erbjuder även sin Password Manager som finns i Chrome, Android och Google-appen. Det i kombination med tvåstegsverifiering ska göra säkerheten både enklare för användarna samtidigt som det är säkrare om man slipper minnas lösenord.

Nu vill Google tvinga fram en bättre säkerhet för sina användare med hjälp av tvåstegsverifiering. Redan nu har man aktiverat tvåstegsverifiering som standard för nya användare. Fram till slutet av 2021 kommer man dessutom att automatiskt lägga till funktionen på ytterligare 150 miljoner befintliga konton som har konfigurerade backupalternativ, samt tvinga två miljoner användare som skapar innehåll till Youtube att aktivera den extra säkerheten.

Man lanserar även One Tap som är ett verktyg för att utnyttja Google Identity Services som använder så kallade tokens i stället för lösenord för att logga in användare.

Källa