Sista uppdateringen

Bekräftat: 4 GB RAM till Oneplus 2

Efter många om och men är ryktena nu bekräftade, Oneplus nästa telefon bär på fyra gigabyte ram.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus har bekräftat att flaggskeppet Oneplus 2 kommer med fyra gigabyte inbyggt LPDDR4 ram-minne. Företaget menar att det har en lägre driftspänning än LPDDR3 och att det ska vara dubbelt så snabbt. Batteriet ska också vara optimerat för energispararläge och därmed ge längre batteritid.

Det har knappast rått många tvivel om saken eftersom det har cirkulerat rykten om ram-minnet under en lång period. Vi hörde första gången om just den här detaljen redan i januari. Efter att Oneplus tillkännagav enheten har det framkommit allt fler detaljer. Företaget har marknadsfört telefonen i omgångar varav detta ska vara den sista innan avtäckandet den 27 juli klockan fyra på morgonen, svensk tid.

Förra veckan kom det fram uppgifter som menade att telefonens processor, Snapdragon 810, kördes på en ovanligt låg klockfrekvens i ett test med Geekbench 3. Att det var just Oneplus 2 testet kördes på har inte bekräftats men telefonen hade fyra gigabyte ram, något som fortfarande är extremt ovanligt. Normalt sett har processorn fyra högpresterande och fyra lågpresterande kärnor, men benchmarkresultaten från förra veckan visade att alla kärnor körde på den lägre klockfrekvensen. Huruvida klockfrekvensen bara gällde för det testet är okänt men dagens bekräftande styrker påståendet att det rört sig om Oneplus 2.

Oneplus 2 är inte den första telefonen med fyra gigabyte ram. Både Asus Zenfone 2 och Xiaomi Mi Note Pro kommer utrustade med hårdvaran men ingen av dem säljs i butik i Sverige utan måste importeras.