Tim Cook om klockan

Bekräftat: Apple Watch kommer i april

Apple har släppt en ny version av Ios och vd Tim Cook har även bekräftat lanseringsdatum för Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Apple släppte sin kvartalsrapport igår kväll svensk tid och det var under samtalet med analytiker efteråt som vd Tim Cook bekräftade att Apple Watch kommer att släppas till försäljning under april månad i år. Tidigare har vi inte fått något mer exakt än att klockan skulle släppas under den tidigare delen av 2015, men nu har vi alltså lite mer exakt information direkt från säker källa.

Enligt Tim Cook så utvecklas alltså Apple Watch enligt tidplan och obekräftade källor hävdar att man fortfarande arbetar på att göra batteritiden så bra som möjligt.  Sajten 9to5Mac har tidigare uppgivit att Apple siktar på en batteritid på 19 timmar vid blandad användning men att man eventuellt inte kommer att nå upp till det i den första versionen av Apple Watch.

Förutom nyheten att Apple gjort ett rekordkvartal tack vare god försäljning av Iphone 6, släppte Apple igår även en uppdatering till Ios. Namnet på den är Ios 8.1.3 och den gör bland annat att du framöver ska slippa ha så mycket outnyttjat utrymme på din telefon för att uppdatera till en ny version av mjukvaran. Dessutom fixar uppdateringen flera buggar, bland annat relaterade till sökverktyget Spotlight, Apple-ID och multitasking i Ipad.