"Tidigt nästa år"

Bekräftat: G Flex kommer till Sverige

LG:s böjda smarta mobiltelefon G Flex kommer att släppas i Sverige, det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut på fredagen. Pris och exakt släppdatum ska meddelas senare.

Publicerad Uppdaterad

LG har fått en hel del uppmärksamhet för sin flexibla smarta mobiltelefon G Flex. Telefonen har en 6-tumsskärm (1280 x 720 pixlar). som alltså är krökt i en form som påminner om en banans eller en traditionell telefonlurs böjning.

Utöver skärmen finns i LG G Flex ett Snapdragon 800-chipset och 2 GB arbetsminne, en 13-megapixelkamera, och ett batteri på 3500 mAh, vilket i sig ska ha varit tekniskt krävande med den krökta formen. 

LG G Flex visades upp offentligt för första gången i slutet av oktober. Vid lanseringen gick LG ut med att telefonen skulle börja säljas i Kina i november. Övriga marknader skulle "meddelas senare". 

Släpps tidigast i februari

Vid den tidpunkten kändes det osannolikt att G Flex skulle nå även till Sverige. Förra veckan gick dock operatören Orange ut med att telefonen kommer till Europa i februari i nästa år. I dag fredag bekräftar LG Sverige att G Flex ska börja säljas även här i Sverige.

- Vi planerar att ta in modellen under början av nästa år, säger Susanne Persson, nordisk pr-manager för LG.

När exakt kan telefonen släppas här?

- Jag ber att få återkomma med släppdatum. Operatören Orange har sagt att de kommer börja sälja telefonen i februari, så telefonen kommer till Sverige tidigast under den månaden. Men det kan också bli senare. I nuläget har vi ingen information om vilka operatörer och återförsäljare som kommer att ha G Flex, säger Susanne Persson.

Hur är det med priset då - vad kommer den att kosta?

- Tyvärr, vi har inga prisuppgifter i nuläget, säger Susanne Persson.

LG G Flex  har precis som LG G2 knapparna placerade på baksidan i stället för på sidan. Mobilens baksida ska även ha en ny elastisk beläggning ("Self Healing") som ska vara självreparerande och göra att telefonen ser som ny ut längre.

LG har publicerat ett videoklipp där man redovisar för hur "Self Healing"-beläggningen fungerar i praktiken.