Officiellt från Google

Bekräftat: Google Play Musik och Youtube Red slås ihop

En Google-representant har officiellt bekräftat att man planerar att städa upp bland sina prenumerationstjänster för musik och video.

Publicerad Uppdaterad

Google Play Musik är Googles Spotify-konkurrent, och som sådan är den förmodligen lika framgångsrik som Google Plus är på att konkurrera ut Facebook, trots en del unika egenskaper. Däremot lyssnar många på musik helt enkelt genom att streama Youtube, och för dem har Google betaltjänsten Youtube Red, som låter dig ladda ner youtubeklipp och titta på (eller bara lyssna på) utan uppkoppling. Youtube Red finns inte tillgänglig i Sverige, men i USA får du automatiskt tillgång till Google Play Musik om du prenumererar på Youtube Red, och vice versa.

Det har sedan en tid ryktats att Google planerar att slå ihop tjänsterna, och nu bekräftas det av Lyor Cohen, Youtubes musikchef, på ett seminarium i New York. Han poängterade att Google behöver ha en enda tydlig produkt (utöver dessa två finns även Youtube Music och Youtube TV som separata produkter) för att kunna få nya kunder.

- Det viktiga är att kombinera Play Musik och Youtube Red, och ha ett enda erbjudande.

Google har slagit samman utvecklingsteamen för de två streamingtjänsterna, men man verkar fortfarande vara på utvärderingsstadiet när det gäller hur en kombinerad produkt ska se ut. Man meddelar också att alla förändringar kommer att meddelas i god tid i förväg. För oss svenskar innebär kanske en sammanslagning främst att vi äntligen kan få tillgång till de funktioner som Youtube Red i dag erbjuder.

Källa