Från 1 februari

Bekräftat: Hajpade Moto X släpps i Europa

Foto: Droidlife.

[UPPDATERAD VERSION] Motorolas toppmodell Moto X tar ett första skutt över atlanten och ska börja säljas i Europa. Telefonen kommer att släppas 1 februari - med en prislapp på drygt 4 000 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena om ett europeiskt släpp av Moto X - Motorolas comebacklur - visade sig delvis vara sanna. På tisdagen gick nämligen Motorola ut med att man ska ta sin toppmodell till i alla fall några länder här - Storbritannien, Tyskland och Frankrike.

Telefonen kommer att börjas säljas från och med 1 februari. Priset för en olåst Moto X kommer att ligga på 430 Euro i Frankrike, vilket motsvarar cirka 3 800 kronor. Men det finns ännu ingen information om Moto X även kommer att börja säljas i Norden.

"Moto Maker på gång"

Det har också förekommit förhandsrykten om att Moto Maker - Motorolas tjänst för att skräddarsy din Moto X innan köp - ska lanseras i Europa. Men vid släppet av Moto X i Europa kommer tjänsten inte att finnas tillgänglig.

Enligt Dennis Woodside, Motorolas vd, satsar man på att ta Moto Maker till i alla fall Storbritannien så fort man lyckas lösa hur telefonen ska kunna leveras lika snabbt som i USA, vilket är inom fyra dagar efter beställning.

UPPDATERING: I en tidigare version av artikeln uppgav vi felaktigt att priset på Moto X ska ligga på 380 Euro.

Källa