Annons

Ny vikbar väntas

Bekräftat: Huawei lanserar på måndag – trots allt

Trots inställd MWC-mässa lanserar Huawei nya produkter på måndag.

Publicerad Uppdaterad

Huawei skulle enligt den ursprungliga planen ha lanserat nya produkter söndagen den 23 februari. Nu har man istället meddelat att presskonferensen ska äga rum måndagen den 24 februari på eftermiddagen.

Huawei brukar lansera främst bärbara datorer och surfplattor på MWC, men vi räknar även med att få se en ny vikbar telefon, troligen Huawei Mate XS. Det är troligen alltså en vidareutveckling av Mate X bland annat med uppdaterad och vassare prestanda om man ska tro förhandsspekulationerna. Någon Huawei P40 och P40 Pro ska vi dock inte räkna med. Den ska istället göra debut senare i vår, i mars, har Huawei bekräftat.

Vi återkommer givetvis med mer information så fort vi har fått chans att prova de nya produkterna. Givet Huaweis pågående arbete med att utveckla alternativ till Googles appar och ersätta Google Play-butiken kan det bli särskilt intressant om bolaget dessutom har några nyheter på den fronten. Annars kommer ju förmodligen mycket att presenteras i samband med att Huawei P40 gör entré i mars. Utöver Huawei själva ska även systervarumärket Honor fullfölja lansering på måndag, trots att mässan är inställd.  

Sedan tidigare har även Sony meddelat att de likt Huawei kommer att hålla en onlinebaserad presentation under måndagen den 24:e februari.