Vilken solskenshistoria

Bekräftat: LG G7 Thinq får en mycket ljusstark skärm

LG har nu avslöjat en rad detaljer rörande skärmen på sin kommande flaggskeppstelefon G7 Thinq. Och det mest överraskande är ljusstyrkan som ligger på hela 1 000 nits.

Publicerad Uppdaterad

Ser vi månne en trend i vardande? Det här med att tillverkarna går ut och bekräftar specifikationer redan innan telefoner offentliggörs är någonting som börjat bli allt vanligare. Och nu har LG avslöjat mängder av detaljer om skärmen på sitt kommande flaggskepp G7 Thinq. Och den mest fascinerande detaljen är ljusstyrkan på hela 1 000 nits. Det är inte en direkt unik siffra, men däremot ganska ovanligt. Samsungs dyraste enheter erbjuder liknande ljusstyrka, vilket också gör dem exceptionellt bekväma att använda vid starkt solljus. Galaxy S9 når jämförelsevis en maximal ljusstyrka på hela 1 130 nits medan Iphone X kommer upp i en bit över 630 nits. 

LCD-skärm

Skärmstorleken kommer att ligga på 6,1 tum och får en sensorpanel av det slag som nu nästan kommit att bli en standarlösning på enheter där skärme utgör lejonparten av frontstycket. Det handlar om en LCD-skärm av IPS-typ med bildförhållandet 19,5:9 och en ganska rejäl upplösning på 1 440 x 3 120 pixlar. Skärmen kommer dessutom att ha sex olika lägen som gör att telefonen anpassas och optimeras efter de rådande omständigheterna med automatik. G7 Thinq kommer att offentliggöras i samband med ett event den 2 maj. 

Källa