Mer kontroll

Berätta för Facebook vad du vill se

Iphone-användare kan inom kort redigera nyhetsflödet i Facebooks mobilapp.

Publicerad Uppdaterad

Facebook vill att du berättar hur du vill att ditt nyhetsflöde ska se ut. Tycker du att det alltid är lite för många inlägg per dag som inte är relevanta för dig vill Facebook att du ska kunna välja bort det. En vild gissning säger oss att det även har att göra med att de ska visa dig mer relevant reklam och därigenom få dig att klicka mer och titta längre tid på reklam och på så sätt dra in mer i reklamintäkter. Företaget kan gissa sig till intressen men klart smidigare är det när användare direkt informerar dem.

I vilket fall som helst ger uppdateringen dig förmågan att välja hur ditt flöde visas. Det sociala nätverket delade nyheten via ett pressmeddelande igår.

För det första kan du välja vilka personer och sidor som du vill se allra högst upp i ditt flöde. De som du väljer får en liten stjärna uppe i högra hörnet av sin ikon. När du öppnar upp appen visas inlägg från de du markerat högst upp i flödet i appen. Efter att du har skrollat förbi dem så återgår ditt nyhetsflöde till hur det brukar vara, med andra ord med det som du, enligt den information du gett Facebook, tycker är lite mindre intressant.

Letar du efter nytt material kan du nu klicka dig fram genom hittills oupptäckta Pages baserade på vad du har gillat tidigare. 

Den nya uppdateringen finns nu till Ios och kommer till Android samt datorversionen under de kommande veckorna. I appen hittar du inställningarna för ditt nyhetsflöde genom att klicka på "Mer" i nedre högra hörnet och sedan välja "Inställningar för nyhetsflöde" under rubriken Inställningar.