För utvecklare

Beta släppt för Ios 8.4

Den nya betan från Apple bjuder på en ordentlig uppdatering till Apples musikapp.

Publicerad Uppdaterad

Utan förvarning släppte Apple i måndags betan för Ios 8.4 till utvecklare. Mest fokus ligger på företagets uppdaterade musikapp. Bland nyheterna finner vi en ny design och förbättringar av navigeringen i appen. Det tog inte lång tid innan bilder laddades upp, de ovan twittrades av twitteranvändaren Abdel Ibrahim. Listan med uppdateringar beskriver bland annat hur betatestare kan se sina senast tillagda album och spellistor överst i sitt bibliotek. En liknande funktion har lagts till för Itunes Radio då man kan se de senast spelade radiostationerna, en del handplockade stationer av Apple finns och man kan även starta en radiostation baserad på en artist eller låt. Itunes Radio är dock än så länge inte tillgängligt för oss i Sverige.

En ny minispelare gör att man kan kontrollera vad som spelas medan man bläddrar igenom sin musik och ett klick på Up Next i betan ska göra att du kan se vilka låtar som kommer. Man kan även ändra ordningen på låtar, lägga till eller skippa låtar. 

Genom Airplay kan man dessutom spela upp musik trådlöst. Apple köpte förra året upp Beats Music, utvecklaren bakom den musikströmmande appen med samma namn. Om Apple menar att man ska ta upp kampen mot tjänster som Spotify och Pandora börjar det definitivt kännas som om de börjar närma sig en officiell lansering. WWDC ligger runt hörnet och med en förväntad Ios 9-lansering känns det som om vi även kan förvänta oss att se resultatet av företagets uppköp av Beats Music.

Källa