I Taxikurir och Taxi 020

Betala taxiresan med Paypal i mobilen

Taxibilar anslutna till Cabonlines affärsresesystem kan nu ta emot betalningar i mobilen via Paypal.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige och Norge är 6 000 taxibilar anslutna till Cabonlines affärsresesystem, i Sverige Taxikurirs och Taxi 020:s. Genom ett nytt samarbete med Paypal kan nu taxikunderna skippa bankkortet och betala direkt i mobilen med Paypal, meddelar Cabonline idag. Den bakomliggande plattformen drivs av Braintree, ett företag som nyligen köpts upp av betaljätten Paypal.
– Vi fortsätter att utveckla starka samarbetsmöjligheter på den skandinaviska marknaden. Vi jobbar ständigt på att hitta nya sätt att hjälpa människor att få en enklare vardag. Förutom att handla på nätet, överföra pengar till familj och vänner, samt betala parkering och köp i varuautomater kan vi nu tillsammans med Cabonline erbjuda ett enkelt sätt att boka och betala taxiresor, säger Mårten Barkman, vd för PayPal i Skandinavien, i ett pressmeddelande.

Vid beställningen av taxiresan via Cabonline får kunden, utöver möjligheten att välja betalningssätt, information om vilket taxibolag som kör. På samma sätt som hos konkurrenten Uber får kunden även veta vilken bil som kör och erbjuds möjligheten att betygsätta chauffören.
– Taxinäringen är en bransch som nyligen genomgått stora förändringar och kunderna ställer allt högre krav på enkelhet. Användandet av våra appar har ökat månad för månad, vilket visar att resenärerna uppskattar vår lösning. Därför känns det bra att nu kunna utöka erbjudandet och göra upplevelsen ännu smidigare genom att nu även erbjuda ett bredare sortiment av betalningsalternativ, säger Anders Karlsson, vd för Cabonline.