Kallar lösningen ”ofärdig”

Bilbolags-vd riktar svidande kritik mot Apple Carplay

Apples infotainmentlösning för bilar – Carplay – implementeras i allt fler bilmodeller. Med det inte sagt att biltillverkarna är särskilt förtjusta i lösningen. Cadillacs vd tycker till exempel att det finns en hel del att åtgärda och riktar i en färsk intervju skarp kritik mot Carplay.

Publicerad Uppdaterad

”Vissa saker gillar jag, men så finns det bitar som gör mig vansinnig” konstaterar Johan de Nysschen, som är vd för den amerikanska fordonstillverkaren Cadillac. Det är i en färsk intervju med Yahoo Finance som Nysschen ger uttryck för att han är måttligt imponerad av Apples infotainmentlösning Carplay. Framför allt tycker han att systemet är klumpigt utformat och att karttjänsten Apple Maps inte håller måttet. 

Inte anpassat för bilar

Nysschen säger till Yahoo Finance att det dels är för krångligt att växla mellan bilens funktioner och de funktioner som finns i Carplay. Men det är framför allt Apple Maps som han inte gillar. ”Det är inte designat för fordon som rör sig i 120 kilometer i timmen. Man kan få uppmaningen att svänga först efter att man passerat avfarten. Sådant måste man fixa till”, säger Nysschen. Det är inte första gången det framkommer att det finns kritik mot Apple inom fordonsindustrin, men att en vd för en fordonstillverkare öppet kritiserar teknologin är desto ovanligare. 

Källa