https://www.mobil.se/nyheter/bilder-kan-ha-avslojat-huaweis-kommande-smartklocka-watch-gt-2
567488
Nyheter
Presenteras förmodligen tillsammans med Mate 30

BIlder kan ha avslöjat Huaweis kommande smartklocka Watch GT 2

Huaweis smartklocka Watch GT ska enligt ännu obekräftade uppgifter vara på gång i en ny version. Och nu kan bilder på klockan ha läckt ut på förhand.

Det är sajten Winfutures Roland Quandt som har kommit över bilder som påstås vara pressrenderingar av Huaweis nya version av den mycket populära smartklockan Watch GT, en enhet som lär få det minst sagt rimliga namnet Watch GT 2.

Föregångaren offentliggjordes i oktober förra året, när Huawei presenterade flaggskeppstelefonen Mate 20 i London. Av den anledningen är det inte orimligt att tänka sig att uppföljaren således dyker upp i samband med presentationen av Mate 30, som sker i München den 19 september. Men det finns förstås en liten chans att Huawei presenterar klockan redan i samband med IFA-mässan som drar igång den här veckan.

Den första versionen av klockan gick oväntat bra, inte minst till följd av den mycket generösa batteritid den bjöd på. Detta tack vare ett optimerat eget operativsystem och ett batteri på 420 mAh. Något Wear OS ska inte vara i sikte med Watch GT 2 heller (här är det fortfarande Huaweis egna Lite OS som gäller), och den har dessutom rustats med ett aningen större batteri, närmare bestämt på 445 mAh. EN marginell förbättring, dock en förbättring av en aspekt som redan talade till klockans fördel.

Kan få mikrofon och högtalare

Att döma av bilderna på klockan så tycks den ha blivit något mindre och tunnare medan man bibehållit skärmdimensionerna. Totalt sett blir klockan således smidigare att bära än föregångaren. Watch GT 2 sägs dessutom enligt tidigare rykten komma rustad med både mikrofon och högtalare, vilket den första versionen inte har.

Det har även snackats om integrerad GPS och optisk sensor för att läsa av hjärtfrekvens. Hur mycket som ligger i de påståendena återstår dock att se, och vi behöver förhoppningsvis inte vänta allt för länge innan vi har facit i hand.