Techläckaren Evan Blass är framme igen

Bildläcka påstås visa Huawei Mate 10 Pro

Huaweis kommande flaggskeppsmobil Mate 10 Pro kommer att offentliggöras den 16 oktober, men techläckaren och redaktören Evan Blass har förstås redan bjussat på bilder på enheten.

Publicerad Uppdaterad

Det går förstås aldrig att med 100 procents säkerhet säga att en läckt bild är autentisk, men när det gäller techläckaren Evan Blass (också känd under Twitternamnet @evleaks), så brukar det i regel handla om äkta vara. Det finns med andra ord goda anledningar att tro att det är Huaweis nya flaggskepp Mate 10 Pro som du ser på bilden här ovanför. På bilden har telefonen som är längst till vänster ett något stiliserat ”AI” skrivet på skärmen. Och att Mate 10 Pro kommer att bjuda på avancerad artificiell intelligens har Huawei klargjort tidigare, inte minst genom att håna Apples Iphone X genom att kort efter lanseringseventet i september hävda att ”riktig AI” kommer att visas upp den 16 oktober. 

Tre kameror och 2:1-ratio

Telefonen tycks av bilden att döma komma i utförandena svart, blått och brunt och har en för vår samtid typisk skärm av näst intill kantfritt snitt. Aspektratiot följer också det trenden med sitt 2:1-förhållande. Fingeravtrycksläsaren hittar vi på bakstycket, alldeles under de dubbla kamerorna, som sägs komma med upplösningen 12 och 20 megapixlar. Kameran på framsidan sägs ha en upplösning på 8 megapixar. Telefonen sägs också få det mycket kraftfulla Kirin 970-chippet, som är begåvat med en särskild processor för AI-beräkningar, något som ska öppna upp för många intressanta lösningar och användningsområden. 
Huawei Mate 10 Pro förväntas presenteras i samband med ett event i München den 16 oktober, där vi förutom Pro-versionen och den ordinarie varianten av telefonen också sägs få stifta bekantskap med en enklare version kallad Mate 10 Lite. 

Källa