En minst sagt udda lösning

Bildläcka: ZTE-telefon tycks få kamera som skjuts ut från långsidan

Läckta pressrenderingar tyder på att en kommande ZTE-telefon får en utfällbar del med kameror och sensorer på ena långsidan.

Publicerad Uppdaterad

Kampen mot sensorpanelen går vidare med till synes nya grepp var och varannan vecka. Senast ut i raden av mer eller mindre kreativa lösningar tycks den kinesiska tillverkaren ZTE vara. Ja, åtminstone om de här bilderna – som påstås vara läckta pressrenderingar av den kommande telefonen Axon S – är autentiska. Telefonen har nämligen sensorer och kameror dolda i en panel som fälls ut på den vänstra långsidan av telefonen. Vi har sett liknande lösningar tidigare, men då har det handlat om att man fäller ut kameror och sensorer i telefonens övre kant. Resultatet blir en telefon med en extraordinärt stor och fin skärmyta på fronstycket. 

Blir knepigt med skal

Men kan förstås argumentera för att det här är en rätt vansklig lösning. Utfällningsmekaniken riskerar ju till exempel att gå sönder och dessutom ökar risken för skador till följd av att både vätska och damm enklare kan tränga in i telefonen. Att telefonen blir direkt otymplig när man ska ta en bild med den är en annan aspekt av det hela. Och så var det ju det här med skal. Att förse den här telefonen med ett skal som skyddar någorlunda bra blir förstås mycket svårt. Att döma av texten som finns på den utfällbara delen av telefonen så ska den vara utrustad med 5x optisk zoom. Den ska enligt ännu obekräftade uppgifter dessutom ha både skärmbaserad fingeravtryckssensor och stöd för 5G. Bilderna publicerades ursprungligen av sajten Notebook Italia, och det är förstås möjligt att de inte är äkta. Det är med andra ord vettigt att förhålla sig en aning skeptisk till dem. 

Källa