https://www.mobil.se/nyheter/billigt-frist-ende-vr-headset-p-g-ng-fr-n-oculus
563671
Nyheter
Varken dator eller smartphone behövs

”Billigt fristående VR-headset på gång från Oculus”

Ett nytt fristående VR-headset från Oculus? Rykten skvallrar om en fristående enhet under 2018.
Facebook-ägda Oculus kommer under året att släppa ett prismässigt mycket överkomligt VR-headset, som varken kräver någon tillkopplad dator eller smartphone. Det hävdar källor till Bloomberg.

VR har väl i ärlighetens namn inte fått sitt riktigt stora genombrott ännu, även om Playstation VR har sålt förhållandevis bra. Men andra headsets som kan ge en fullfjädrad VR-upplevelse, som Oculus Rift eller HTC Vive är sannolikt helt enkelt för dyra och kräver för avancerad hårdvara för att de ska tilltala mainstream-konsumenterna. Det här ska Facebook vilja råda bot på, och därför påstås man nu jobba på ett VR-headset under varumärket Oculus som ska vara både billigt och helt fristående från extern hårdvara. Detta enligt källor till Bloomberg. 

Mittemellan-lösning

Tanken med det nya VR-headsetet är att det ska överbrygga dagens gap mellan förhållandevis billiga budgetlösningar som nyttjar smartphone-enheter som både skärm och processor och de förhållandevis dyra high end-produkterna. En bra balans mellan pris och prestanda ska vara framgångsrecpetet, och om uppgifterna stämmer så sägs det nya headsetet kosta runt motsvarande 1 700 kronor. Facebook ska dock inte ha några planer på att överge konceptet med dyrare VR-headsets. Den nya produkten förväntas dyka upp på marknaden någon gång under 2018.