https://www.mobil.se/nyheter/bixby-knappen-pa-galaxy-s10-kan-kopplas-till-valfri-app
566624
Nyheter
Funktionen kan skräddarsys

Bixby-knappen på Galaxy S10 kan kopplas till valfri app

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bixby.jpg?itok=Yokcpfwd', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bixby.jpg?itok=ZODSvzs6', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bixby.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Samsungs pinfärska flaggskeppstelefoner i Galaxy S10-serien kommer precis som tidigare enheter rustade med en Bixby-knapp. Men på de nya enheterna kan man till skillnad från tidigare välja att använda knappen till någonting annat, om man så hellre vill.

Även tidigare Galaxytelefoner har haft en dedikerad Bixby-knapp, som öppnar Samsungs AI-assistent Bixby med ett enkelt tryck. Redan när knappen lanserades så kom önskemål om att man skulle kunna definiera om den till att göra någonting annat. Bixby är inte den mest populära AI-assistenten på markanden, och att användarna gärna hade sett utökad eller alternativ funktionalitet för knappen är därmed inte så konstigt. Och Samsung har uppenbarligen lyssnat, för nu kan man koppla knappen till vilken app man vill via antingen ett kort tryck eller ett dubbeltryck. 

Långtryck öppnar alltid Bixby

Men även om man nu skulle välja att öpnna någon annan app med Bixby-knappen, så finns fortfarande Bixby-funktionen kvar. Om man håller inne knappen under en längre stund så öppnas nämligen AI-assistenten i alla fall. Samsung har kämpat ihärdigt med att göra Bixby bättre, och möjligen kan knappen på sikt få fler att uppskatta dess ursprungliga funktionalitet, inte minst i takt med att allt fler produkter i den koreanska elektronikjättens produktportfölj får assistenten integrerad.