Bekräftas från LG i Sydkorea

Bjässen G Pro 2 lanseras nästa månad

Förra årets LG Optimus G Pro. Nu ryktas det om att uppföljaren Optimus G Pro 2 ska lanseras inom kort.

Under nästa månad kommer LG att visa upp G Pro 2, en 6-tumsbjässe som ryktas få 3 Gbyte i ram-minne.

Publicerad Uppdaterad

Sedan en tid tillbaka har vi hört rykten om att LG har något stort på gång inom kort. Det har nämligen talats om att en lansering av uppföljaren till G Pro - LG:s största telefon hittills - är på gång.

För drygt ett år sedan visade den sydkoreanska tillverkaren stolt upp sin 5,5-tumsphablet Optimus G Pro på mobilmässan Mobile World Congress. Uppföljaren ser ut att få namnet G Pro 2. Precis som när det gäller toppmodellen LG G2 har man alltså valt att fimpa ”Optimus” - premiummodellerna har istället förnamnet ”G”.

I dag måndag gick LG Sydkorea ut med att G Pro 2 ska lanseras om bara några veckor. Det är nämligen sagt att luren ska göra premiär i februari.

Senaste ryktena om den kommande bjässen är att den har en full hd-skärm (1080 gånger 1920 bildpunkter) som mäter hela 6 tum. På insidan sägs en Snapdragon 800-processor snurra med fyra kärnor och 3 Gbyte i ram-minne. Det sägs också att telefonen ska ha stöd för LTE-Advanced och att den leveras med Android 4.4 KitKat.

Kan lanseras på MWC 2014

LG nämner inte när under februari som G Pro 2 ska lanseras. Med tanke på att G Pro fick se världens ljus för första gången (i alla fall i officiella sammanhang) på förra årets MWC-mässa, känns det sannolikt att även årets lansering kommer att ske på mässan.

Februari bjuder även på en annan LG-premiär. Då kommer nämligen den böjda LG G Flex att släppas till försäljning i Sverige.

Källa