”NSA-säkrad”

Blackphone: Ny lur som vill skydda ditt privatliv

Nya Blackphone ska vara det säkra alternativet för att som är intresserade av skydda sitt privatliv. Bland annat sägs det vara omöjligt att avlyssna telefontrafiken på den smarta mobiltelefonen.

Publicerad Uppdaterad

2013 var året då vår digitala säkerhet hamnade i fokus - igen. Detta berodde till stor del på att visselblåsaren Edward Snowden läckte hemlig information om PRISM, ett topphemligt övervakningsprojekt i regi av USA:s nationella säkerhetstjänst NSA.

Nya Blackphone är ett svar på det här. Telefonen har tagits fram i ett samarbete mellan säkerhetsföretaget Silent Circle och spanska tillverkaren GeeksPhone.

Använder vpn-teknik

Blackphone körs med en modifierad version av Android som har döpts till PrivatOS. Telefonen använder sig bland annat av vpn-teknik från Silent Circle som gör det möjligt att ringa samtal, skicka meddelanden samt överföra och lagra filer utan att någon kan övervaka trafiken.

Den nya, säkra telefonen kommer att presenteras mer utförligt på Mobile World Congress 2014, som drar igång i slutet av februari. Det går dock redan nu att lämna en intresseanmälan för telefonen på Blackphones hemsida.

Källa