https://www.mobil.se/nyheter/blade-g-s-billig-blir-ztes-nya-budgetkung
526008
Nyheter
Lanserades på onsdagen

Blade G: Så billig blir ZTE:s nya budgetkung

● BILDSPEL
ZTE:s nya modell Blade G ger dig en smart mobil med 4,5 tums skärm, dubbelkärnig processor och Android 4.1. Allt till ett pris av 1 500 kronor. EDIT: Uppdaterad med citat från ZTE Sverige.

ZTE:s budgetserie Blade fortsätter att växa. Den senaste modellen Blade G - vilket är den fjärde delen i serien - lanserades i Norden på onsdagen.

Precis som föregångaren Blade 3 siktar ZTE på att Blade G ska ge dig helt okej prestanda till ett bra pris. Det rekommenderade priset för den nya luren landar nämligen på 1 500 kronor, vilket är minst sagt konkurrenskraftigt.

Ingen värstinglur precis

Med tanke på det låga priset bör det inte vara någon större överraskning att ZTE Blade G inte är någon värstinglur.  

Jämför man med föregångaren Blade 3 ser vi dock ett gäng förbättringar.  Bland annat har skärmstorleken ökats från 4 tum till 4,5 tum. Upplösningen är dock förhållandevis låg, med 854 gånger 480 bildpunkter fördelade över skärmpanelen.

Blade G drivs med Android 4.1 (Jelly Bean) som operativsystem, till skillnad från Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) som vi hittade i Blade 3.

Den enkelkärniga processorn som fanns i Blade 3 har bytts ut mot en dubbelkärnig motsvarighet i Blade G, nämligen Snapdragon S4 Play. Systemprocessorn har en klockfrekvens på 1,2 GHz, 512 Mbyte i ramminne och 4 Gbyte i lagringsmine. 

UPPDATERING: (torsdag 22 augusti, kl. 14:00)

I en tidigare version av artikeln skrev vi att Blade G släpptes till försäljning på onsdagen. Läsaren Daige påpekade dock att telefonen ännu inte har dykt upp i index hos Prisjakt eller Pricerunner.

När kommer telefonen till dessa återförsäljare?

– Jag vet inte när det dyker upp där, tyvärr. Vi har redan levererat till våra partners men vi inte möjlighet att kontrollera dem tyvärr. I så fall hoppas jag att det bara rör sig om några dagar, säger Nicklas Sivander från ZTE Sverige till mobil.se.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mått: 133 mm x 67 mm x 9.8 mm.

Vikt: 140 gram.

Skärm:  4.5 tum, IPS, 854x480 pixlar.

Operativsystem: Android 4.1.

Processor: Snapdragon S4 Play, 1,2 GHz.

Minne: 512 Mbyte ramminne, 4 Gbyte lagringsminne.

Minneskort: Ja, microSD-kort på upp till 32 Gbyte

Kamera: 5.0 MP AF-kamera, LED blixt, 0,3 MP videosamtalskamera

Batteri: 2 000mAh

Anslutningar: Bluetooth 2.1, A2DP, GPS, WiFi 802.11 b/g/n

Släpps: Finns ute nu

Pris: Rekommenderat pris 1 500 kronor