1
1
https://www.mobil.se/nyheter/brightstar-lamnar-den-svenska-marknaden-efter-skattekrav
570392
Nyheter
falskt
Drar sig ur

Brightstar lämnar den svenska marknaden efter skattekrav

Foto: I99pema, Wikimedia Commons
Skatteverket har krävt mobildistributören på nästan 300 miljoner kronor då de anser att Brightstar varit inblandade i en av de största bedrägerihärvorna i Sverige.

Den internationella mobildistributören Brightstar har bestämt sig för att lägga ner sin svenska verksamhet. Beslutet från Brightstar kom idag och är grundat på vad de menar är en orättvis och diskriminerande behandling av Skatteverket. 

Brightstar är ett av de företag som pekats ut i det som anses vara en av de största bedrägerihärvorna i Sverige och krävs på 295 miljoner kronor av Skatteverket. Bedrägeriet, menar Skatteverket, består i vad som kallas för en momssnurra, det vill säga att flera bolag köper och säljer till varandra på kort tid, men momsen betalas aldrig in, däremot krävs den tillbaka av bolagen. 

Mobil har tidigare rapporterat om härvan och de olika bolag som anses vara inblandade. Brightstars svenska dotterbolag meddelar i sitt uttalande att de kommer att överklaga Skatteverkets beslut ända upp till Högsta förvaltningsdomstolen. Brightstars internationella VD Rod Millar citeras i deras uttalande: 

– Vi känner att vi inte kan göra affärer i Sverige då vi inte har förtroende för en rättvis behandling från myndigheter och domstolar.

Källa